سلامت ذهن در داشتن عزت نفس است .
پس بررسی درباره ی این موضوع فوریت دارد . در واقع ما باید شناخت روشنی از هویت ، شایستگی و ارزش خود داشته باشیم .
هرچند با نبود سرمشق های ارزشمند ، تغییر و تحول سریع و ... ما در مقطع خطرناکی از تاریخ هستیم و بی خبر از ماهیت خود نه می دانیم کیستیم و نه می توانیم به خود اعتماد کنیم . در این دنیا ثباتی نیست پس باید این ثبات را در خود ایجاد کنیم .
چون نبود عزت نفس ما را در شرایط نامطلوبی قرار می دهد .
4 پرسش اساسی درباره ی عزت نفس است :
- عزت نفس چیست ؟
- چرا عزت نفس مهم است ؟
- چگونه می توانیم بر عزت نفس خود بیفزاییم ؟
- دیگران در ایجاد عزت نفس در ما چه نقشی بازی می کنند ؟
عزت نفس متاثر از عوامل درونی و بیرونی است . منظور از عوامل درونی ، عواملی که از درون نشأت می گیرد یا خود شخص آن را ایجاد می کند ؛ مثل نقطه نظرها ، باورها ، اعمال یا رفتار . عوامل بیرونی ، همان عوامل محیطی هستند ، پیام هایی که کلامی و غیر کلامی انتقال پیدا می کنند و تجربه هایی که با شادمانی آن پدر ، مادر ، آموزگاران و یا اشخاص مهم در زندگی هر فرد هستند .
بحث عزت نفس یکی از نیازهای اصلی انسانی است که برای سازگارشدن انسان ضرورت دارد و در رسانیدن او به موفقیت نقشی ایفا می کند .
هرچه این نیاز کمتر مرتفع شود امکان فاصله گرفتن از از موقعیت و رشد و تعالی کاهش پیدا می کند . تمام اختلالات رفتاری ریشه در کمبود عزت نفس دارد .
از میان همه ی داوری هایی که در زندگی می کنیم ، هیچکدام اندازه ی داوری روی خودمان اهمیت ندارد که اگر بتوان عزت نفس را بالا برد بسیاری از نابسامانی ها ی روانی برطرف می شوند . در جامعه ای که افرادش به خود احترام نگذارند ، اگر به افرادش بهای لازم ندهند و به ذهنشان اعتماد نکنند ، نمی توانند موفقیتی را انتظار بکشند . هرچند که تجربه نشان می دهد که اغلب اشخاص توانایی خود را در تغییر کردن دست کم می گیرند . اما واقعیت این است که همه می توانند تغییر کنند . همه می توانند به رشد و بالندگی برسند و سرنوشت زندگی خود را به دست بگیرند و در قبال زندگی شان مسئولیتی عهده دار شوند . من بر این باور ....
مدرس رفتار شناسی
عزت نفس